Στόχοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ο Σ.Π.Α.Κ.Ε. ξεκίνησε το 1ο Δοκιμαστικό Πρωτάθλημα Νότου στις 24 Οκτωβρίου 2011. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες που συμμετείχαν είναι: Γ.Σ. Αμαρουσίου, Παναθηναϊκός, Παλ. Αργυρούπολης και Ιωνικός Νικαίας. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα στην «αγωνιστική οικογένεια» προστέθηκαν η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος.

Το επόμενο βήμα του Συλλόγου μας ήταν (και έχει γίνει ήδη), να έρθουμε σε επαφή και με άλλες ομάδες της περιφέρειας Αττικής με μετεξέλιξη του Δοκιμαστικού Πρωταθλήματος Νότου σε κανονικό Πρωτάθλημα Νότου.

Μπήκαμε στη συνέχεια σε επαφή και με ομάδες που δραστηριοποιούνται σε μπασκετικές πόλεις της Νότιας Ελλάδας (Ηράκλειο, Πάτρα, Βόλος, Λάρισα, Ρόδος κτλ).

Οδεύουμε προς ένα οριστικό Παναττικό Πρωτάθλημα παλαιμάχων Μπάσκετ καθώς και σε αθλητικές συναντήσεις με ομάδες της επαρχίας.

Οι αγώνες «μάχες» Βορρά Νότου συνεχίζονται, ενώ οι ομάδες του Βορρά έχουν ήδη οργανώσει τα δικά τους Πρωταθλήματα και αθλητικές συναντήσεις με μπασκετικές πόλεις του Βορρά.

 

Μέχρι στιγμής το όραμά μας το έχουν φιλοξενήσει το Κλειστό της Αργυρούπολης, του Αμαρουσίου, του Έσπερου και το Βοηθητικό του ΟΑΚΑ.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά, στόχος μας είναι να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό για μια άκρως μπασκετική χώρα. Την ίδρυση μιας Ομοσπονδίας Παλαιμάχων Μπάσκετ (Hellenic Maxibasketball Federation) όπως στις περισσότερες μπασκετικές χώρες του κόσμου.

Η ίδρυση μιας τέτοιας ομοσπονδίας θα ξαναφέρει στα γήπεδα χιλιάδες αθλητές του μπάσκετ, ανεξαρτήτου ηλικίας και επιδόσεων και θα οργανώσει τους ήδη παθιασμένους που συνεχίζουν την ενασχόληση τους με το άθλημα που όλοι αγαπήσαμε.

Με γνώμονα τα όσα πρεσβεύει η Δια Βίου Άθληση, η Ομοσπονδία Παλαιμάχων θα προσελκύσει ηλικίες 35-75 ξανά στα γήπεδα, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες πρώην αθλητές να μπουν ξανά σε δράση και να συμφιλιωθούν σε μια νέα αγωνιστική κατάσταση που μόνο οφέλη έχει να τους προσφέρει. Υγεία, μακροζωία, καλή διάθεση, αγωνιστικό πνεύμα, νέους φίλους, ακόμα και να ξαναφέρει χαμένους φίλους από τα παλιά ξανά κοντά.

Σε άλλους πάλι, θα τους δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν με το μπάσκετ για πρώτη φορά, κάτι που σίγουρα θα τους κερδίσει και θα τους ενσωματώσει στην μεγάλη μας οικογένεια.

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕΛΩΝ

Είναι ήδη πραγματικότητα από τις 7/12/2011!!!

Μπείτε, δείτε και ξεναγηθείτε στις σελίδες του ηλεκτρονικού μας Ψηφιακού Αρχείου:
http://www.basketspake.com/index.php/ψηφιακό-αρχείο-μελών.html

Η προσπάθεια που γίνεται ήδη δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Το Ψηφιακό Αρχείο Μελών δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αποτελεί την καταγραφή της ιστορίας μας και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές. Θα γίνει το μόνο αυθεντικό και έγκυρο ιστορικό αρχείο για όλες τις προσωπικότητες που έχουν αφήσει το όνομά τους στο πάνθεον του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή είναι μια αρχή που τώρα παίρνει σάρκα και οστά και θα πρέπει να τη θεριεύσουμε, να της δώσουμε τη διάσταση που πραγματικά της αξίζει.

Βιογραφικά, φωτογραφικό αρχείο, βίντεο, αγωνιστικά προγράμματα, φύλλα αγώνων και άλλο υλικό που ούτε φανταζόσαστε, ψηφιοποιήθηκε και αναρτήθηκε στις ηλεκτρονικές σελίδες του Σ.Π.Α.Κ.Ε.!

Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί με τα χρόνια, να είναι κάτι ζωντανό που θα περιλάβει σιγά σιγά και όλες τις επόμενες μπασκετικές γενιές. Το σύνολο του αρχείου μέχρι σήμερα έχει συλλέξει και επιμεληθεί δημοσιογραφικά η κ.Έφη Ζίκουλη και ο Γεώργιος Κασαγιάννης.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ & ΛΕΣΧΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Απώτερος σκοπός μας είναι και η Ίδρυση Μουσείου Μπάσκετ. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει από την Πολιτεία τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για το μπάσκετ. Ένα άθλημα που έχει ανεβάσει τη χώρα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, που έχει αγαπηθεί από όλους μας, που γέμισε τα δωμάτια των παιδιών μας με αφίσες, αξίζει δικαιωματικά να έχει έναν χώρο εκθεμάτων της ιστορίας του.

Όπως φυσικά και χώρους συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων όλων των φίλων του, των συνοδοιπόρων του, αλλά και των οδηγητών του όλα αυτά τα χρόνια. Οι Λέσχες του Μπάσκετ θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς του αθλήματος και σημεία κοινωνικής και επαγγελματικής αλληλεγγύης, κάτι που αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα έχει ως προτεραιότητα ο Σ.Π.Α.Κ.Ε.

 

ΔΙΕΘΝEIΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Μετά την Βραζιλία (2011), ο δρόμος των Διεθνών συναντήσεων άνοιξε. Η Λιθουανία είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα! Οι μικτές ομάδες που θα προκύψουν από την συνεργασία με τον Σύνδεσμο του Βορρά, οι «Εθνικές Ομάδες» μας σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, θα ταξιδέψουν στη Λιθουανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παλαιμάχων. Μαζί τους στοχεύουμε να στείλουμε για πρώτη φορά και μια γυναικεία ομάδα, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση!

Το 2013 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Μπάσκετ. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2003 η Αθήνα διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Μπάσκετ. Η Ελλάδα δίνει το παρόν σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και με τη συμβολή όλων μας, καθώς και της Πολιτείας, θα ξανακάνουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Ευχή όλων μας μέχρι το 2013, η Ομοσπονδία Παλαιμάχων Μπάσκετ να είναι πραγματικότητα.