Μαζί μας στην μεγάλη Αιμοδοσία και το ΚΕΔΜΟΠ

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με καρκίνο του αίματος, συνήθως λευχαιμία, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα παιδιά. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους μόνη ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή ουσιαστικά κάποιων κυττάρων που μπορούμε πλέον να συλλέξουμε από το αίμα ενός δότη.
Για να γίνει αυτή η μεταμόσχευση, όμως, πρέπει να βρούμε συμβατό δότη, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι οι πιθανότητες συμβατότητας είναι 1:20.000, μπορεί 1:1.000.000.
Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως εσείς να συμμετάσχουν στην παγκόσμια και εθνική δεξαμενή ως εθελοντές πρόθυμοι να δωρίσουν ζωή.
Η διαδικασία είναι ακίνδυνη και ανώδυνη. Αν βρεθείτε συμβατοί, δεν απαιτείται παρακέντηση. Η συλλογή μπορεί να γίνει μέσω αιμοδοσίας (80% των συλλογών γίνονται πλέον από το αίμα).
Παγκοσμίως, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 37.000.000 δότες. Το Χάρισε Ζωή μέσα από τη δεξαμενή του εθελοντών δοτών προσφέρει μοσχεύματα σε ασθενείς, κάθε ηλικίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη βοήθειά σας μπορούμε να σώσουμε περισσότερους. Οπότε, κάντε κάτι μοναδικό σήμερα, εγγραφείτε ως εθελοντές δότες με μια απλή αίτηση και ένα μικρό δείγμα σάλιου.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να αναζητήσετε τον πλησιέστερο σε εσάς συνεργάτη μας ή κάντε την ηλεκτρονική αίτηση για να σας αποσταλεί ταχυδρομικά ο φάκελος με την έντυπη αίτηση και το κιτ δειγματοληψίας.
Μην το αναβάλετε. Μπορεί η ζωή ενός ασθενή να βρίσκεται στα χέρια σας.
Posted in Ανακοινώσεις.