Απόλυτα επιτυχημένη η Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων του ΣΠΑΚΕ

Απόλυτα επιτυχημένη η Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων του ΣΠΑΚΕ

Η συγκίνηση ήταν έντονη στην Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος. Η «οικογένεια» των παλαιμάχων μπασκετμπολιστών βρέθηκε ξανά – μετά από δύο χρόνια παύσης της εκδήλωσης λόγω του κορωνοϊού – οι αναμνήσεις… ξύπνησαν και άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο αγαπημένο μας άθλημα αισθάνθηκαν να αναγνωρίζονται οι κόποι και οι αγώνες τους.

«Στην σημερινή εκδήλωση γιορτάζουμε τα 15 χρόνια από την ίδρυση του ΣΠΑΚΕ, του Συλλόγου που αποτέλεσε το όραμα του αείμνηστου πρώτου προέδρου μας και αθλητή του Ηρακλή και της ΑΕΚ, Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες παλαίμαχους μπασκετμπολίστες ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΠΑΚΕ κ. Μιχάλης Κυρίτσης.

«Όλες και όλους εκείνους που έγραψαν την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έως την σύγχρονη εποχή», συνέχισε ο κ. Κυρίτσης και τόνισε: «Ο Σύλλογος μας πραγματικά είναι ένα φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, που υπάρχει μεγάλη πόλωση σε σωματειακό επίπεδο, και διδάσκει τα γνήσια ιδανικά του αθλητισμού:

Αντίπαλοι είμαστε μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, συναγωνιστές και φίλοι είμαστε εκτός και για μια ζωή.

Είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε τον συμπαίκτη, τον αντίπαλο μας, τον οποιοδήποτε στην κοινωνία μας έχει ανάγκη».

«Πρώτα από όλα είμαι μπασκετμπολίστας», υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού, που τιμήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΠΑΚΕ και παρέλαβε ως βραβείο ένα έργο του σκιτσογράφου κ. Φώτη Φωτιού που τον απεικονίζει με τις τρεις καριέρες που έχει ακολουθήσει: Του γιατρού, του αθλητή και πολιτικού.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τιμήθηκε από την Αυτού Εξοχότητα τον Τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φίλο του ΣΠΑΚΕ κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν ο Σπύρος Βελλιανίτης κατά την διάρκεια της βράβευσης του κάλεσε στην σκηνή τις αθλήτριες του «Ανταίου» της ομάδας μπάσκετ που έχει δημιουργήσει για κορίτσια από οικογένειες μεταναστών.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου και μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής κ. Ελεάνα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ κ. Χαράλαμπος Περδίκης, ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, ο τέως Αντιπρόδρος της ΕΟΚ κ. Αριστείδης Γολέμης, οι Μίμης Στεφανίδης, Βασίλης Γκούμας, Απόστολος Κόντος, Έλενα Καπογιάννη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής κ. Τάνια Μερίκα κ.α.

Όλες οι βραβεύσεις:

* Προσωπικότητα της Χρονιάς: Βασίλης Κικίλιας

* Αναπτυξιακός Προπονητής: Σπύρος Βελλιανίτης

* Αθλητικός Δημοσιογράφος: Γιώργος Συρίγος

* Ερασιτέχνης Μπασκετμπολίστας: Πέτρος Πουλίδης

* Ερασιτέχνης Σύλλογος: Α.Ο. Τρίτων

* Παράγων: Άγγελος Ζούπας

* Διαιτητής: Ιωάννης Κόντης

* Επαγγελματίας Προπονητής: Φώτης Κατσικάρης

* Επαγγελματίας Μπασκετμπολίστρια: Στέλλα Καλτσίδου

* Επαγγελματίας Μπασκετμπολίστας: Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Posted in Ανακοινώσεις, Βραβεύσεις ΣΠΑΚΕ.