ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΚΟΡΡΕ-ΣΚΙΑΔΑ

«Έφυγε» η Ευδοκία Κορρέ – Σκιαδά, αθλήτρια της πρώτης Εθνικής Γυναικών Μπάσκετ
______________________________________________________________
 
Μια από τις πρωτοπόρες του γυναικείου μπάσκετ και μέλος του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας, η Ευδοκία Κορρέ – Σκιαδά απεβίωσε την Παρασκευή 25 Αυγούστου στην Αθήνα.

Η Ευδοκία Κορρέ – Σκιαδά ήταν γεννημένη στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου 1938. Άρχισε να παίζει μπάσκετ το 1954 στον Τρίτωνα, στον οποίο αγωνίστηκε ως σέντερ έως το ’61. Ήταν μέλος της πρώτης Εθνικής Γυναικών και συμμετείχε στον «παρθενικό», ιστορικό, αγώνα της στις 15 Απριλίου 1958 στο γυμναστήριο του Πανελληνίου με αντίπαλο το Λίβανο (σκορ 68-32 για την ελληνική ομάδα).

Έχει τιμηθεί για την προσφορά της από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Αθηναίων, τον Σ.Ε.Π.Κ. και τον Δήμο Άνω Λιοσίων.

Αποφοίτησε από το Η΄ Γυμνάσιο Αθηνών και το 1959 πήρε το πτυχίο της από το ΤΕΦΑΑ και άσκησε το επάγγελμα της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής. Αργότερα, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της και προήχθη στον βαθμό της Γυμνασιάρχου με τον οποίο συνταξιοδοτήθηκε.

Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Σκιαδά επίσης εκπαιδευτικό.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 11.30 στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά στα Πατήσια και θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων στη Λεωφόρο Ηρακλείου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Κυρίτσης εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια της Ευδοκίας Κορρέ – Σκιαδά και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας.

Δείτε την σελίδα της Ευδοκίας Κορρέ – Σκιαδά στο Ηλεκτρονικό Μουσείο του ΣΠΑΚΕ:

ΚΟΡΡΕ ΣΚΙΑΔΑ ΕΥΔΟΚΙΑ – Σύλλογος Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλαδος

#basketspake

Posted in Ανακοινώσεις.