ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Σ.Π.Α.Κ.Ε ΣΤΙΣ 24.9.2023 ΣΤΟ ΜΕΤΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Παναγιώτης Γκάζγκας» (γήπεδο ΜΕΤΣ) στο Παγκράτι εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (EΛ.I.KAP.), στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η δράση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των αλεξιπτωτιστών Θεόδωρου Παντελάκη, Κωνσταντίνου Μελιγκώνη και Παναγιώτη Συριανού που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στα 30 χρόνια μνήμης του αλεξιπτωτιστή Δημήτρη Βλών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την προσφορά αίματος ως μια ανιδιοτελή πράξη αγάπης και δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο, συνεισφέροντας από κοινού με τον ΣΠΑΚΕ στην συγκέντρωση συνολικά 271 φιαλών αίματος. Επισημαίνεται η μεγάλη συμμετοχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των Σπουδαστών/τριών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και πλήθος πολιτών που συμμετείχαν σε αυτήν.
Οι εθελοντές αιμοδότες αλλά και το σύνολο των παρευρισκομένων στο πλαίσιο της δράσης, παρακολούθησαν αγώνες επίδειξης μεταξύ των ομάδων ανδρών και γυναικών της Εθνικής Ενόπλων του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) του ΓΕΕΘΑ, με τις αντίστοιχες ομάδες ανδρών και γυναικών του ΣΠΑΚΕ, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα υγείας και ιατρικών εξελίξεων με τις γνώσεις και τις εμπειρίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Μεταξύ των αθλητών που αγωνίστηκαν με τον ΣΠΑΚΕ ήταν οι Πρωταθλητές Ευρώπης Δημήτρης Διαμαντίδης, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Γιάννης Σιούτης, οι Άκης Καλλινικίδης, Τάσος Κανταρτζής κ.α.

Posted in Ανακοινώσεις, Βραβεύσεις ΣΠΑΚΕ, Εκδηλώσεις, Τράπεζα Αίματος ΣΠΑΚΕ.