ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Δενδρινός Γεράσιμος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27/5/1950 – 20/10/2015

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα

ΥΨΟΣ: 1.80

ΘΕΣΗ: Guard

ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: Βούδας

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΙΞΕ: Πανιώνιος (1964-1982)

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αίολος Ταύρου (Ανδρών), Πρωτέας (Ανδρών), Πανιώνιος (Εφηβοι – Παίδες), Κολοσσός Ρόδου (Ανδρών), Σπόρτιγκ (Ανδρών), Α.Ο. Δάφνης (Ανδρών), Πανιώνιος (Ανδρών), Απόλλων Πάτρας (Ανδρών), Παγκράτι (Ανδρών), Ολυμπιακός (Ανδρών), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Ανδρών), Μικτή ΕΣΚΑ, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Λιμενικού Σώματος και της Εθνικής Ενόπλων (1973-2000)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΩΣ ΑΘΛΗΤΗΣ: –

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων με τον Πανιώνιο (1983), 4η θέση Παγκόσμιο ‘94 Τορόντο με την Εθνική Ανδρών, 4η θέση Πανευρωπαϊκό ’95 Αθήνα και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: 4 με την Εθνική Εφήβων (1969) και 7 με την Εθνική Ανδρών (1977-1978)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: –

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος (1970-2000)

Γήπεδο Σπόρτινγκ 1969. Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, ο Μάκης Δενδρινός πανηγυρίζει το Χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς

Πανιώνιος – Άλκο Μπολόνια, 1978. Αγωνιστικό στιγμιότυπο από το Κύπελλο Ραντιβόι Κόρατς, την πρώτη έξοδο του Πανιωνίου στην Ευρώπη. Την κατοχή της μπάλας έχει ο Μάκης Δενδρινός στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Μίλωνα.

1974-1975. Ο Μάκης Δενδρινός φορώντας την εμφάνιση της ομάδας του Πανιωνίου.

1972. Από αριστερά (όρθιοι): Λάμπρου Κ. (Έφορος), Νάσος Λαζαρίδης, Παναγιωτόπουλος, Μαργέτης, Δενδρινός, Πολυκανδριώτης, Σεντούκας (προπονητής). Καθήμενοι: Παπαϊωσήφ, Μίσσας, Παύλου, Λυμπέρης, Φωτεινός

5. Τορόντο 1994. Πανηγυρίζοντας τη νίκη της Εθνικής ανδρών επί της αντίστοιχης της Κίνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, νίκη που έβαλε την Εθνική στην τετράδα. Διακρίνονται από αριστερά: ο προπονητής της Εθνικής Μάκης Δενδρινός, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου και ο Ευθύμης Ρετζιάς.

1984. Ο Μάκης Δενδρινός εκτελώντας χρέη προπονητή για πρώτη φορά στην ομάδα ανδρών του Πανιωνίου.

1966. Η πεντάδα της εφηβικής ομάδας του Πανιωνίου πριν από το νικηφόρο αγώνα απέναντι στην αντίστοιχη του Έσπερου με 58-56 για το εφηβικό Πρωτάθλημα. Από αριστερά διακρίνονται: Σπηλιόπουλος, Δενδρινός, Γαλάτης, Τότσικας και Παναγιωτόπουλος.

1969. Σπόρτινγκ. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων. Χρυσό μετάλλιο. Από αριστερά: Πανταζής Αντ., Δενδρινός Μάκης, Ιορδανίδης Χρ., Ευστρατίου Μαν., Μπρούστας Κ., Ραφτόπουλος Αρ., Γιαννουζάκος Μιχ., Λαζαρίδης Μιλτ., Κόντος Αποστ., Τσάνταλης Παρ., Ράμμος Αθ. και Μπάζιος Στρ.

1976. ΠΑΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Ο Δενδρινός στο σουτ με τον Κέφαλο να τον μπλοκάρει, ενώ αριστερά και δεξιά διακρίνονται οι Μίσσας και Τσιμικής.

1971. Ρόδος. Πρωτάθλημα Ενόπλων. Η ομάδα του Λιμενικού Σώματος. Από αριστερά (όρθιοι): Μαργέτης, Σπανός, Κατσαφάδος, Χρυσικάκης, Χατζόπουλος, Βασιλειάδης, Φιλίππου (προπονητής) και καθήμενοι : Δενδρινός, Πολυχρόνης, Αναστασιάδης, Μασσάλας, Λάζος και Διάνας.

1967. Πριν από αγώνα με τον Ιωνικό Νικαίας (58-47 υπέρ του Πανιωνίου). Από αριστερά: Χρυσόπουλος, Χειλαδάκης, Τότσικας, Παπαϊωάννου, Δενδρινός, Λούλας και καθήμενοι: Μοσχούδης, Παναγιωτόπουλος, Σπηλιόπουλος και Λαζαρίδης.

1970. Γήπεδο ΠΑΟΚ. Προπόνηση της Εθνικής Εφήβων στην Θεσσαλονίκη. Ποζάρουν ο Δενδρινός με τον Μπογατσιώτη.

1974. Η Εθνική Ενόπλων με την Udine Ιταλίας (CISM). Από αριστερά: Ματθαίου (προπονητής), Νυδριώτης, Κόντος, Σισμανίδης, Κατσαφάδος, Μούμογλου, Τσάνταλης, Γαβριήλ (συνοδός). Καθήμενοι: Ιωαννίδης, Χαϊκάλης, Τσοσκούνογλου, Δενδρινός, Μπογατσιώτης και Γιαννουζάκος.

1982. Basketball Hall of Fame, Springfield Massachusetts, ο Δενδρινός με τον Κιουμουρτζόγλου.

1974-1975. Η ομάδα του Πανιωνίου έχοντας κατακτήσει την πρώτη της έξοδο στην Ευρώπη. Από αριστερά όρθιοι: Αναστασιάδης, Παναγιωτόπουλος, Τσαντίκος, Πέππας, Τσικιμής, Λαζαρίδης, Παύλου, Μίσσας, Σαραντάκος και καθήμενοι: Αναστασάτος (προπονητής), Δενδρινός και Κοκκινάκης (Έφορος).

1995. Βράβευση του Μάκη Δενδρινού από τον τότε Πρόεδρο του ΣΕΠΚ, Γιάννη Ιωαννίδη.

1972. Με την ομάδα του Λιμενικού απέναντι στην ομάδα του αεροπλανοφόρου Forestahl USA στο γήπεδο του Ιωνικού Νικαίας. Διακρίνονται οι Δενδρινός και Κατσαφάδος.

Posted in Αρχείο.