ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Καραμανλής Κωνσταντίνος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1928 -24 /12/2015

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Θεσσαλονίκη

ΥΨΟΣ: 1.93

ΘΕΣΗ: Center

ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: –

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΙΞΕ: Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Αρχικά στην ομάδα ποδοσφαίρου, αργότερα στις ομάδες υδατοσφαίρισης, βόλεϊ και καλαθοσφαίρισης από το 1947 και μετά. (1942-1950), ΑΕΚ (1951-1959), Oμάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού (1951-1952)

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Εθνικός Γυμναστικός Συλλόγος, Εστία Φιλίας, Παγκράτι και για μικρό χρονικό διάστημα στην ΑΕΚ. (1952-1959)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΩΣ ΑΘΛΗΤΗΣ: 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1958)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1958)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:  13 συμμετοχές με Εθνική Ανδρών, Εθνική Ενόπλων (Σ.Ι.Σ.Μ.) (1950-1952)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: –

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ: 1950-1977: Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της Adidas στην Ελλάδα

1952. O Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Γιάννη Σπανουδάκη

1970-71. Γήπεδο ΑΕΚ, Φιλαδέλφεια. Απονομή με το «Χρυσό Παπούτσι» στον 1ο σκόρερ του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, Χρήστο Δέδε (σέντερ φορ της ΑΕΚ) από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την σύζυγό του Μάγδα, τον Κώστα Παπαδόπουλο και τον δημοσιογράφου Κουτσουδάκη, στο κατάστημα –αντιπροσωπεία της Adidas που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Το στιγμιότυπο είναι από κλήρωση.

23/3/2950. «Αι αγωνίσθεσδαι ποδοσφαιρικαί ομάδες Πανεπιστημίου και Αεροπορίας ποζάρουν συναδελφικώς είς το φωτογραφικό φακό», ο Κώστας Καραμναλής ποδοσφαιριστής. Στη φωτογραφία διακρίνονται: η ομάδα της αεροπορίας του ΣΕΔΕΣ στο γήπεδο του Ηρακλή και ο Λαζάρου αρχηγός της ομάδας του ΣΕΔΕΣ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μαζί με την Μαρινέλλα και τον τότε παίκτη του ΑΡΗ, Λευτέρη Σούμποτιτς, είναι στο αεροπλάνο με προορισμό την Ολλανδία, καθώς ο Άρης παίζει σε τελικό.

1972. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Adolf Dassler, τον εμπνευστή και ιδρυτή της εταιρείας Adidas, στο γήπεδο της Λεωφόρου

Οκτώβριος 1958. Φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας

1951.Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Adolf Dassler, τον εμπνευστή και ιδρυτή της εταιρείας Adidas, στο μουσείο της ADIDAS που δημιούργησε στις αρχές της σταδιοδρομίας του μέσα στο ιδιόκτητο κτήμα του. Ο πιτσιρικάς είναι ο εγγονός του ADIDAS. Στην φωτογραφία διακρίνεται και ο Φριτς Βάλτερ, αρχηγός της ποδοσφαιρικής Εθνικής ομάδας της Γερμανίας τότε, ενώ πάνω στο ποδήλατο είναι ο Χελμπέργκερ της Εθνικής Γερμανίας. Από πίσω ο Adolf Dassler ξελουρίζει ένα παπούτσι. Το ποδήλατο ήταν μια δική του εφεύρεση .

1972.Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Adolf Dassler, τον εμπνευστή και ιδρυτή της εταιρείας Adidas, στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Με τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας και αρχηγό της Μπάγερν Μονάχου, Φρανς Μπεκενμπάουερ, κατά τη διάρκεια έκθεσης αθλητικών ειδών.

Από απονομή του Συλλόγου Πρωταθλητών Στίβου. Από αριστερά διακρίνονται: ο Μαρσέλος( πρωταθλητής των εμποδίων και των 100 μέτρων), ο τότε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Τσακανίκας( Πρωταθλητής επί σειρά ετών στη σφαιροβολία), ένας παράγων του ΣΕΓΑΣ, η Μάγδα Κουγιουμτζή (Καραμανλή) , ο Κώστας Καραμανλής και ένας παραβρισκόμενος φίλαθλος.

1953. Αλεξάνδρεια. Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Αίγυπτος-ΑΕΚ.

Προπονητής της ομάδος «Εστία Φιλίας», πρωταθλήτριας στη Β’ κατηγορία.

1958. Τελικός αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στην φωτογραφία ποζάρουν οι αρχηγοί των δύο ομάδων μαζί με τους διαιτητές. Από αριστερά: Αντώνης Χρηστέας (Πανελλήνιος), Ταζεδάκης Σταύρος (ΠΑΟΚ & ΑΕΚ, διαιτητής), Χρύσης (διαιτητής) και Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΑΕΚ)

Καλοκαίρι 1974.Γήπεδο Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Απονομή από την κόρη του Κ. Καραμανλή, Αλεξάνδρα, στον σκόρερ της χρονιάς , Αντώνη Αντωνιάδη (ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ήταν πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος). Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Κ. Καραμανλής καθώς και ο γιός του Βασίλης.

1952-53. Η ομάδα της ΑΕΚ. Από αριστερά διακρίνονται οι: Κώστας Καραμανλής, Νίκος Χατζηράπτης, Σπύρος Τζέκος, Νίκος Μπουρνέλος, Παναγιώτης Πανούτσος, Νίκος Νικολαΐδης, Φυντάνογλου, Αντώνης Στάης, Γιάννης Κοτσάκης και Οδυσσέας Τζιλιτζόγλου.

Σεπτέμβριος 1958. Αγώνας Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης που διεξήχθη στο γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ. μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Μπεογράσκι (Βελιγραδίου).Σύμφωνα με τους αριθμούς της φωτογραφίας: 1ΑΕΚ-Τερκεσίδης, 2 ΑΕΚ -Μπαμπανικολός, 3 ΑΕΚ -Καραμανλής,4 ΑΕΚ -Πανούτσος,1-Κόρατς και 2-Νίκολιτς.

Αρχηγός ομάδας και σημαιοφόρος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Από αριστερά: Οδυσσέας Τζιλιτζόγλου, Γιώργος Παπαθανασίου, Σπύρος Τζέκος, Νίκος Χατζηράπτης, Παναγιώτης Πανούτσος, Παναγιώτης Ευαγγελάτος, Δερμανούτσος, Νίκος Μπαμπανικολός, Νίκος Τερκεσίδης και Βαγγέλης Σεβδίνογλου.

1973. Ο Βασίλης Γκούμας, η Μάγδα Κουγιουμτζή- Καραμανλή, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Αντώνης Αντωνιάδης. Απονομή πλακέτας στον Β. Γκούμα και απονομή του χρυσού παπουτσιού στον Αντωνιάδη.

1948. Καβάλα. Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Β. Ελλάδος. Αρχηγός της ομάδας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διακρίνονται ακόμα οι: Σουρανής, Νακόπουλος και Κυπριώτης.

1950. Κάιρο. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης. Σημαιοφόρος ο Φαίδωνας Ματθαίου. Από δεξιά: προπονητής Νικόλαος Καραβιάς, Αλέξανδρος Κάραλης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Τριάρχης, Σακέλης, Στέλιος Αρβανίτης

1950. Κάιρο. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

7/3/1955. ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 62-56. Αναμνηστική φωτογραφία των ομάδων που αγωνίστηκαν. Διακρίνονται από αριστερά (όρθιοι): Κολιόπουλος (διαιτητής), Μπάμπης Γερακάρης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Αργυρόπουλος, Σπύρος Τζέκος, Πολυχρονίου, Νίκος Μπαμπανικολός, Ευάγγελος Σεβδίνογλου, Καλλίτσης (διαιτητής), -καθήμενοι- Αλέκος Σπανουδάκης, Παναγιώτης Ευαγγελάτος και ο Θόδωρος Βαμβακούσης.

1948. ΣΙΣΜ. Η Εθνική ενόπλων στο Κάιρο.

1959.Με τον Λου Τσιρόπουλο και τον Αλέξανδρο Κοντοβουνήσιο

7 Μαρτίου 1955. Αγωνιστικό στιγμιότυπο μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Ολυμπιακός Πειραιώς κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Ελλάδος στο γήπεδο της ΑΕΚ (στη γωνία του ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια) και με τελικό σκορ 62-56 υπέρ της ΑΕΚ. Με τον αριθμό 12 διακρίνεται ο Γερακάρης, με την μπάλα στα χέρια ο Κ. Καραμανλής, στα αριστερά του ο Σεβδίνογλου, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναγράφει στη φωτογραφία ο Κ. Καραμανλής: «Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού Αργυρόπουλος, μοιάζει σα να χορεύει τσάμικο».

1957. Στο ανοικτό γήπεδο της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια σεμιναρίου του Λου Τσιρόπουλου. Διακρίνονται οι: Αλέξανδρος Κοντοβουνήσιος, Λου Τσιρόπουλος, Κώστας Καραμανλής και Γκοσκότσης.

1957. Στο ανοικτό γήπεδο της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια σεμιναρίου του Λου Τσιρόπουλου.

18 Ιουνίου 1959.Αναμνηστική ενυπόγραφη φωτογραφία με τον Λου Τσιρόπουλο, όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε επισκεφθεί την Βοστόνη και τον φίλο του Λου.

39 1947. Στο ανοιχτό χωμάτινο γήπεδο της ΧΑΝ αναμνηστική φωτογραφία από την έναρξη του Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος , μεταξύ του Άρεως και του Ηρακλή. Από πάνω αριστερά: Βαλαγιώργης, Καραμανλής, Θεοδώρου, Κλάγκας, Θεοδώρου (ο τζούνιορ), …, Ματθαίου, Καφάτος ενώ κάτω οι Οικονόμου Γιώργος και Γαρέζος.

1959. Αγωνιστικό στιγμιότυπο από την διοργάνωση Πρωταθλητριών Ευρώπης όπου η ΑΕΚ έχασε με 2 πόντους. Αριστερά ο Σεβδίνογλου ενώ στο αέρα ο Καραμανλής ανάμεσα σε παίκτες της Μπεογράτσια, ο ένας εξ αυτών (δεξιά) ήταν ο Κόρατς

1949. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκτελώντας χρέη προπονητή στη γυναικεία ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Διακρίνονται: ο έφορος Γιώργος Βαλαγιώργης, ο Βασίλης Βαλαγιώργης, η Μάγδα Καραμανλή, η Νινέτα και η Μαυρίδου.

1956. Αγωνιστικό στιγμιότυπο με τους Κώστα Καραμανλή και Γιάννη Σπανουδάκη να ίπτανται στο αέρα, ενώ από πίσω παρακολουθούν τη φάση ο Ευαγγελάτος και ο Σεβδίνογλο.

1957-58. Πρωτάθλημα Ελλάδος στο Καλλιμάρμαρο. ΑΕΚ-ΧΑΝΘ, 57-46. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μπλοκάρει τον Παπαχαρίση.

1957-58. Πρωτάθλημα Ελλάδος στο Καλλιμάρμαρο. Μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανελληνίου (67-54). Από αριστερά: Μπαμπανικολός, Παπαθανασίου, Τερκεσίδης, Στεφανίδης, Καραμανλής και Σεβδίνογλου. Ο Στεφανίδης είχε έρθει για να δώσει τα συγχαρητήρια στη νικητήρια ομάδα.

Posted in Αρχείο.